Au inceput Jocurile Olimpice, iar sportivii romani fac o performanta buna. Sunt mandru de ei. De asemeanea sunt fericit pentru ca am avut ocazia sa ajut in mica masura la pregatirea lor. Desi Jocurile Olimpice din 2012, au ca oras gazda Londra, pentru unele probe au fost alese si alte localitati. Astfel partea de sailing se desfasoara in Weymouth & Portland.

Portland este o insula legata printr-o fasie ingusta de pamant de Weymouth, aflata la o distanta de 230 km sud vest de Londra. Cele doua localitati unite, formeaza un superb golf care ofera conditiile ideale pentru sailing. Zona a fost decretata de catre “Royal Yachting Association” ca avand cele mai bune ape pentru astfel de sporturi din Europa de Nord. Pe langa Sailing si Wind surfing, se poate face diving, aici gasindu-se numeroase epave.

De-a lungul timpului aici a fost o baza navala ce a jucat un rol important de-a lungul istoriei in mai toate conflagratiile in care a fost implicat pamantul englezesc. Acum zona este deschisa turismului. Weymouth a devenit in timp o statiune preferata pentru petrecerea weekendurilor. Coasta Jurassic care  inconjoara golful este plina de fosile datand de acum 185 milioane ani.

Coasta se continua cu o frumoasa faleza. Nu am prins cea mai buna perioada pentru a vizita orasul, era un vant destul de rece. Partea de sud a golfului este strajuita de un turn de observatie ce ofera o priveliste superba asupra marii, precum si asupra orasului. Din nefericire era inchis atunci cand am avut timp sa explorez zona, deci va trebui sa ma bazez pe opinia altor turisti care au avut aceasta ocazie.

Orasul are ca punct central un ceas datand din 1887 pentru a marca 50 de ani de domnie a reginei Victoria.

Chiar langa ceas se afla unul dintre localurile unde am mancat cel mai bun fish and chips ever. Nu pot sa zic ca ma dau in vand dupa mancarea englezeasca, dar adaugand  atmosfera relaxata, si compania placuta chiar a meritat.

Intrarea in port este pazita de o torpila ce aminteste de trecutul zonei. Astazi in loc de HMS Hood si alte asemenea vase de razboi, se pot vedea numeroase Yacht-uri.

Mai jos puteti vedea cateva poze cu satul olimpic pe cand era in constructie. Ce e putin freaky e faptul ca pe dealul din spatele satului olimpic se afla o inchisoare. Fiti pe pace, orasul e impanzit de camere de supraveghere. Big Brother vegheaza ;).


Ziceam la inceput ca am dat o mana de ajutor la desfasurarea Jocurilor Olimpice de sailing in conditii de siguranta, asigurand transmisiunea video, de pe barcile de supraveghere. Am avut ocazia sa vad cum arata o barca de politie de 1 milion de lire. Era si mai frumos daca reuseam sa merg cu ea in larg impins de cele 2 motoare Twin Caterpillar C18 @ 715bhp (533kW).

Si astfel calatorul nostru paraseste apele agitate din golful Weymouth, cu un zambet ironic, stiind ca a mai cucerit o tara, pastrand in suflet vantul racoros ce il va duce pe noi meleaguri.

La revedere Regatule Unit. Ne mai intalnim. Cat de curand!

One Reply to “Jocurile Olimpice – Weymouth & Portland”

  1. Asa deci Enache ai pus BTS de wimax la Olimpiada- Bravos!!! Aaa si inca ceva fesul din poza cu Barca de politie e demential:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.