Resurse utile:

Audible – Compania perfecta pentru drumurile lungi si nu numai. Folosesc Audible pentru a asculta audiobook-uri pe diferite subiecte. A ajuns sa-mi placa atat de mult incat nu trece o zi fara sa mai ascult cateva capitole. Daca nu aveti cont, va pot oferi o carte gratuit. Scrie-mi si iti ofer fie o carte din libraria mea, sau daca ai anumite preferinte si ne potrivim la gusturi poate iau si eu acea carte pe care o doresti  sa o ascult.

AirBNB – Iti ofera o optiune buna ca alternativa la hoteluri. Daca ai nevoie de un studio, sau un apartament pentru o perioada, AirBnB te pune in contact cu oamenii care inchiriaza, iar tranzactia de inchiriere se face prin intermediul platformei AirBNB. Inregistreaza-te folosind link-ul AirBNB si vei beneficia de un discount pentru prima ta calatorie.

Booking.com – Folosesc Booking de cate ori calatoresc, fie ca am nevoie de un Hotel, sau hostel. Intotdeauna verific preturile cu Booking, mai ales ca ofera un anumit status Genius, ce vine la pachet cu discounturi aditionale. Inregistreaza-te folosind acest link si vei putea beneficia de discouturile oferite de Booking.

Couchsurfing – cea mai buna varianta pe care am gasit-o de a cunoaste oameni noi, de a trai cu localnici, sau pur si simplu de ati face prieteni noi pe unde calatoresti. Poti reduce pretul cazarii, locuind cu un localnic, si avand o experienta autentica. Eu am folosti acest site atat pentru a sta la cineva si am avut o experienta minunata in Serbia,  dar am folosit si optiunea de Hangout pentru a intalni atat turisti cat si localnici, dar am participat si la anumite evenimente organizate pe aceasta platforma.

Expedia.com– Folosesc acest site de cate ori am nevoie de un bilet de avion pentru viza. Expedia.com (doar cel care are extensie .com) ofera posibilitatea cumparari de bilet si anularii biletului in 24 de ore, verifica ca in momentul cautarii sub pret sa fie trecut: (Free Cancel w/in 24 hrs) . Pentru a aplica pentru vize uneori ai nevoie de bilet, nu doar de rezervarea biletului. Astfel il poti cumpara, salva ca PDF, printa , si anula in 24  de ore. Cu siguranta ofera mai multe avantaje, insa eu doar pentru aceasta l-am folosit momentan.

Hostelworld  – Oferte cu hostelurile din intreaga lume. Am folosit acest site atat pentru calatoriile din Europa cat si Asia.

Maps.Me – Ofera harti offline, este o aplicatie pe care o folosesc atunci cand vizitez diferite obiective, pot marca locatia obiectivelor. De asemenea poti descarca ghiduri. Ma ajuta sa-mi planfic traseele mai usor. O folosesc ca alternativa la google maps. Mi se pare mult mai utila decat optiunea de Google Offline maps pentru a vizita obiective mergand pe jos.

Numbeo – il folosesc pentru a afla detalii legate de preturile din tara pe care doresc sa o vizitez comparativ cu Romania. Desi este prezentat mai mult ca o statistica, ofera totusi macar un ordin de marime.

Revolut – Aplicatie bancara  ce ofera un curs de schimb decent. Iti downloadezi aplicatia si comanzi un card gratuit. Eu il folosesc cu incredere cand in toate calatoriile, m-a ajutat in Balcani si nu numai, avand rate de schimb foarte bune.

WorkAway– Aceasta platforma iti ofera posibilitatea sa te implici ca voluntar in diferite proiecte. Pe mine m-a ajutat sa am o experienta minunta la o ferma in Franta, unde am invatat despre ingrijirea cailor, mentinerea unei ferme, dar si sa fac dresaj si sa calaresc.