Din Maramures imi croiesc drum spre Bucuresti, insa nu inainte de a mai face un popas. O oprire de weekend pe lacul Bicaz si anume la debarcaderu Ceahlau. Tocmai ce se afla in desfasurare prima editie a festivalului Water Music Festival Ceahlau, asa ca am parte de atmosfera inclusa la pachet.

Ajung vineri dupamiaza. Imi asez rulota la locul de campare. In acelasi timp se fac ultimele probe de sunet pentru concert. Este prima editie asa ca nu este foarte multa lume. Organizatorii anunta ca s-au perindat cam 2000 de oameni.

Lacul Bicaz - Water Music Festival Ceahlau

Aleg acest loc, pentru ca imi doresc sa mai fac o tura pe lac cu caiacul, inainte de a ajunge acasa. Asa ca dupa ce ma racoresc putin dupa drum, pregatesc o iesire pe lac, ocazie numai buna de a prinde si apusul.  Seara s-a lasat cu foc de tabara, muzica buna folk si rock: Doru Stanculescu, Krypton si altii. Mai multe detalii pe pagina lor de facebook. Cred ca e un festival ce merita repetat. Locatia e deosebita, mai ales combinat si cu cateva activitati specifice locului, cum ar fi concursuri de pescuit, plimbari pe lac.

Desi mi-am propus sa fac o iesire pe lac cat mai de dimineata, nu reusesc sa ma trezesc la 6 cum am zis.  Ma pornesc pe la 10, ceea ce e cam tarziu, ma va prinde caldura de pranz.  Traseul propus este de la Debarcaderul Ceahlau pana la coada lacului Bicaz. Imi iau apa cu mine, ceva fructe de mancare si dus am fost. Traseul nu este foarte solicitant, insa nici usor, este un traseu de trei, patru ore dus intors depinde de opriri si ritm.

Ajung in apropierea locului unde se varsa Bistricioara in lac, cand fac un popas in mijlocul lacului vad in zare muntele Ceahlau. O priveliste superba, nu ma asteptam.

Lacul Bicaz - CeahlauNota: Recomand plecarea de dimineata devreme sau spre dupa amiaza, mai ales daca vreti sa prindeti apusul pe lac. Neaparat sa aveti ochelari la voi. Eu am uitat ochelarii la rulota, asa ca la intoarcere am condus aproape tot drumul cu ochii inchisi. Din cand in cand ii deschideam sa vad daca sunt pe cursul bun.

Lacul Bicaz - podul de la poiana teiului

Piatra Dracului

Cand eram mic si treceam inspre poiana Teiului cu masina, vedeam stanca de la coada lacului si ma gandeam care-i rostul ei. Are n-are rost, legenda zice ca un drac a vrut sa fure o piatra din Ceahlau, insa piatra fiind grea, l-a surprins zorii zilei, asa ca a dat drumul la piatra, astfel ea se numeste Piatra dracului.

Lacul Bicaz - Stanca dracului

 

Lacul Bicaz - ecologizare

 

Lacul Bicaz are un potential enorm turistic. Este cel mai mare lac artificial din Romania, barajul de la bicaz este piatra de temelie a sistemului hidroenergetic romanesc. De-a lungul anului exista diferite evenimente care pun in valoare potentialul turistic al zonei, cum ar fi si Bicaz Kayak fest. Insa cred ca ar fi loc si pentru o actiune de ecologizare ceva mai ampla.

 

Lacul Bicaz - ecologizare

In drumul de intoarcere spre debarcader mai arunc o privire asurpa Ceahlaului de pe lacul Bicaz. Sper sa mai ajung aici si cu alte ocazii pentru ca mi-a placut. Si e pacat sa nu ne bucuram de locurile frumoase ce le avem in tara.
Lacul Bicaz - ceahlau

Am inceput sa lucrez la o harta in Google maps cu obiective in Romania. Locuri pe care le-am vizitat in acest traseu cu rulota, dar si altele pe care le am in plan. Am atasat-o in sectiunea cu resurse utile. Mi-ar placea sa stiu ce informatii v-ar placea sa contina o astfel de harta. Asa ca puteti sa-mi scrieti fie pe facebook, fie pe mail, sau in comentarii. Apreciez feedbackul si critica constructiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.