Tel Aviv-ul are si o parte mai veche. Vechiul oras Jaffa, sau Yaffa este parte integrata a Tel Aviv-ului. Cetatea are o istorie indelungata de pe vremea egiptenilor. A fost un port important, cucerit, rand pe rand de mai toate puterile care au trecut pe acolo. In campania egipteana, Napoleon a cucerit cetatea, masacrand foarte multi turci. Jaffa este dominata de biserica Sf Petru.

Pentru cei pasionati de shaorma, in Jaffa se gaseste “cea mai buna shaorma” dupa cum spunea un prieten. E foarte diferita de ce se gaseste in Romania. In primul rand cartofii sunt serviti pe langa shaorma, ca side dish si nu amestecati. Veti avea surpriza, placuta pentru mine, a unor ingrediente precum humus si tahina (pasta din seminte de susan).

Ca in multe locuri  din lumea asta cladirile vechi sunt demolate, pacat. Mai jos, una dintre cladirile vechi in stil arabesc

Masurile de securitate de pe aeroportul Ben Gurion sunt mai stricte decat in majoritatea statelor. E indicat sa nu calcati pe bec, dar nu trebuie sa va speriati.

Tel Aviv-ul iti ofera cate ceva din fiecare, si distractie, si plaja, si istorie. Oamenii sunt prietenosi, stiu engleza.  Este o locatie unde m-as intoarce cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.