Hong Kong – The cloudy city

Azi e una aiin zilele in care simteam nevoia sa-mi fac putina curatenie in miile de poze, pe care desi le-am facut cu mare placere n-am mai apucat sa le revad, cum probabil facem cu totii, burdusim hard-diskurile cu poze si acolo raman o buna bucata de vreme. Imi aduceam aminte cu placere locuri pe care le-am vazut in ultimii 4 ani si despre care n-am mai apucat sa scriu. M-am oprit asupra catorva poze din Hong Kong, si am simtit din nou oboseala, si zapuseala dar si bucuria calatoriilor catre zone indepartate.

Era pe la inceputul lui 2013 cand am avut un proiect pentru 3 saptamani in Noua Zeelanda. Era cel mai lung drum pe care il facusem cu avionul. Am plecat din Bucuresti cu escala in Munchen, Hong Kong si in sfarsit dupa mai mult de 30 de ore am ajuns in Auckland. Norocul a fost ca  in Hong Kong am avut o escala de 7 ore, fiind deja extenuat dupa primele 15 ore. Daca tot am avut aceasta escala, impreuna cu Yossi colegul cu care eram in acest trip, am zis sa ne destindem putin si sa ne racorim prin oras, mai ales ca nu avem nevoie de viza, cel putin acesta era planul. Drumul era de 45 de minute de la aeroport pana in Kowloon station, cu metroul, ne plimbam vreo 3 ore dupa care ne pregatim de zbor. Parea rezonabil.

In drum spre Kowloon

Nu am coborat bine din metrou ca ne-a luat o zapuseala, cred ca mai mult umiditatea decat temperatura crescuta. Am inceput sa luam la pas strazile in speranta ca vom gasi cateva lucruri interesante. Fiind o oprire neplanificata nici ca ne-am documentat ce am putea vedea in timpul asta scurt. Inainte de toate muream de sete, asa ca ne-am asezat si noi la o coada pe strada sa luam ceva de baut. Toata lumea lua smoothies cu bubbles … nu vazusem pana atunci asa ca am incercat si noi. Yummy, pe caldura asta de azi ar mai merge unul.

La un Smoothie

Am intrebat cateva persoane in legatura cu ce se putea vedea intr-o ora doua in Hong Kong sau HK dupa cum le place anglofonilor sa prescurteze, si am cazut de acord sa mergem inspre Clock Tower HK. Si asa am fi cam la limita daca ne mai oprim sa incercam specialitatile asiatice numai bine ca ar trebui sa ne intoarcem. Arhitectura zonei este un amestec intre arhitectura europeana si asiatica, de altfel si normal daca tinem cont ca a fost colonie britanica.

Zona de langa Clock Tower  ofera o priveliste superba catre districtul financiar. Este pentru prima oara cand vedeam zgarie nori asa de inalti. Stiam ca este unul din centrele financiare importante, insa privelistea era de nedescris.  Din ce am auzit de la oamenii din zona, este foarte frumos seara, organizandu-se un spectacol de lumini si muzica A Symphony of Lights

Hong Kong

Noroc cu ploaia care a inceput mocaneste ca nici nu ne-am dat seama dar eram la limita cu timpul, asa ca da-i si alearga sa prindem metroul, noi obisnuiti cu intarzierile trenurilor. Intre timp ploaia a inceput destul de tare, daca mai punem si zapuseala simteam cum hainele se lipesc de noi, dar nici ca ne pasa. Am prins metroul la fix. Am ajuns la aeroport mai transpirati decat am plecat, nici timp de dus nu am mai avut. Daca mai intarziam o jumatate de ora, ramaneam sa vedem specatacolul de lumini :).  Insa toatea astea au fost date uitarii, cand am urcat la avion. Unul dintre cele mai comode zboruri, cu scaune care se extind foarte mult chiar si pentru economy class, oferit de Cathay Pacific. Am dat drumul la aerul conditionat pentru a nu fi nevoiti sa ne simtim aroma imbietore pe care am dobandit-o in HK, insa o pastram in suflet. Pe data viitoare cand va fi mai mult timp pentru a explora frumusetile Hong Kong-ului. Continuam calatoria catre destinatia finala Noua Zeelanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.